Webnoviny - Rôzne

V Smrečine po dvoch rokoch opäť horelo!

V banskobystrickej drevárskej firme Smrečina dnes vypukol opäť požiar. Zaujímavé je, že oheň si táto fabrika pamätá aj spred dvoch rokov, kedy takmer na deň presne, 19. mája 2009, horel v Smrečine expedičný sklad hotových výrobkov.

Ako uviedla krajská hovorkyňa hasičov Bibiana Bendíková, dnešný požiar im nahlásili približne o 15:45 a na miesto okamžite vyslali jednotku hasičov. Podľa aktuálnych informácií sa už hasičom oheň podarilo uhasiť a momentálne je na mieste už len jedno auto. Príčiny požiaru sú zatiaľ neznáme.

Prekvapujúci je dátum požiaru, ktorý je takmer na deň rovnaký ako ten spred dvoch rokov. Vo firme vtedy vypukol požiar, do hasenia ktorého sa postupne zapojili príslušníci hasičských staníc zo Zvolena, Brezna, Žiaru nad Hronom, Lučenca a Banskej Štiavnice, ako aj členovia závodného hasičského útvaru Harmaneckých papierní. V podvečerných hodinách si hasiči museli dokonca vyžiadať leteckú pomoc dvoch vrtuľníkov z leteckej základne Prešov. V nočných hodinách z dôvodu vystriedania zasahujúcich hasičov privolali aj príslušníkov Záchrannej brigády HaZZ v Žiline s hasičskou technikou.

Majitelia firmy vtedy vyčíslili škodu, ktorú im požiar spôsobil, na 350 tisíc eur (10,54 milióna Sk). Hasičom sa podarilo uchrániť hodnoty za 20 miliónov eur (602,52) milióna Sk.

Zdroj: SITA, TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM