Eva Viestová Rôzne

V Tornali nájdu ľudia prácu

V Tornali už od septembra nájde prácu 60 ľudí. Akciová spoločnosť LVD S3 tam vybudovala halu na výrobu strojov na obrábanie kovov. V priebehu štyroch rokov sa v závode zamestná 250 ľudí a firma doň investuje 6,9 milióna eur.

Výroba bude zameraná na produkciu laserových baliacich strojov a ohraňovacích lisov. Spoločnosť v súčasnosti školí 45 osôb a postupne bude počty zamestnancov zvyšovať na konečných 250. „Pri prijímaní prihliadame na potrebnú kvalifikáciu a vybraných uchádzačov aj školíme. Síce je v tomto regióne vysoká nezamestnanosť, ale mnohí nemajú dostatočné vzdelanie. Spolupracujeme aj so školami, ktoré nám môžu pomôcť pri výbere uchádzačov z radov ich absolventov," vysvetlil výrobný riaditeľ sesterskej spoločnosti LVD S2, a. s., Alexander Szászi.

Belgickí majitelia materskej firmy LVD Company n.v. sa rozhodli opäť investovať v Tornali, pretože s výrobou tu už majú 15-ročné skúsenosti, mesto im ponúklo dobré podmienky a získali aj štátnu pomoc vo výške 3,4 milióna eur. Firma plánuje vyvážať stroje do celého sveta. Výrobky budú smerovať do Spojených štátov amerických, Číny či západnej Európy.
LVD S2 pôsobí v Tornali už 14 rokov a v súčasnosti zamestnáva 60 ľudí. Firma vyrába vyššiu generáciu strojov na spracovanie plechu na báze moderného know-how svetového štandardu.

V okrese Revúca je 30,39-% miera nezamestnanosti. Tornaľská samospráva verí, že sa im ju podarí znížiť po dokončení hnedého priemyselného parku, ktorý by mal byť hotový koncom mája alebo začiatkom júna. Samospráva stále rokuje s potenciálnymi investormi. So štyrmi majú podpísanú zmluvu o budúcej zmluve. V priemyselnom parku mali záujem investovať dve slovenské firmy, jedna španielska a spoločnosť z Číny. Mesto získalo na revitalizáciu hnedého priemyselného parku z eurofondov prostredníctvom SARIO a ministerstva hospodárstva nenávratný finančný príspevok 9,94 milióna eur.

Zdroj : TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM