Eva Viestová Samospráva

Deti zo Zochovej školy? Na hodiny sa tešia... Tento predmet ich dostal!

Deti sa hrajú na všetko. Na mamu, na otca, na smetiarov, na Batmana, na Spidermana a na mnohé iné obľúbené postavičky. Dospelí sa niekedy veľmi divia, ako dokonale deti vedia napodobniť rôzne situácie.

Ilustračný obrázok k článku Deti zo Zochovej školy? Na hodiny sa tešia... Tento predmet ich dostal!
Foto: Eva Viestová

Túto vetu rodičia počujú veľmi často: „Nemám čas, lebo sa teraz hrám.“ Obdivuhodné na dieťati je to, že dokáže napodobňovať. A napodobňovaním sa učí. Škoda, že časom na túto úžasnú schopnosť zabúda. Možno za to môžu dospelí, ktorí to považujú za niečo veľmi detské, čo už starší, dospelejší nemajú robiť, lebo spoločnosť im to netoleruje.

V ZŠ I.B.Zocha v Revúcej už viac ako 10 rokov podporujeme túto detskú schopnosť. Vraciame deťom pocit šťastia v prežívaní rôznych príbehov.

Ešte pred reformou školstva sme obohatili vyučovanie o predmet dramatická výchova. Počas reformy sa premenovala na prvom stupni na tvorivú dramatiku a na druhom stupni dramatickú výchovu.

Na tieto hodiny sa deti tešia a majú ich rady. Sú však veľmi náročné na prípravu pre vyučujúcich pedagógov. Ale čo by sme neurobili pre naše deti a pre ich prirodzený rozvoj?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM