Jakub Forgács Správy

Veľká obnova v jelšavskej škole: Obľúbené buchty pripravia žiakom v novej kuchyni, FOTO

V kuchyni sa okrem stavebných úprav priestoru kompletne vymenila elektroinštalácia, kanalizácia a nainštalovala vzduchotechnika. Takisto boli zakúpené nové stroje a moderné zariadenie.

Ilustračný obrázok k článku Veľká obnova v jelšavskej škole: Obľúbené buchty pripravia žiakom v novej kuchyni, FOTO
6
Galéria
Foto: Marek Király

Školská kuchyňa a jedáleň pri Základnej škole s materskou školou v Jelšave prešli veľkou rekonštrukciou. V stredu 8. januára 2020 boli slávnostne odovzdané do užívania. Projekt rekonštrukcie bol financovaný z regionálneho príspevku Úradu vlády Slovenskej republiky v rámci Akčného plánu rozvoja okresu Revúca. Portál Revúca 24 o tom informoval pedagóg školy Marek Király.

Stavebné úpravy aj moderné zariadenie

„Celkový objem finančných prostriedkov bol vo výške 143 986,63 eur,z čo­ho mesto prispelo sumou 35 996,66 eur. V kuchyni sa okrem stavebných úprav priestoru kompletne vymenila elektroinštalácia, kanalizácia a nainštalovala vzduchotechnika. Takisto boli zakúpené nové stroje a moderné zariadenie“, informoval primátor mesta Jelšava Milan Kolesár.

Ako uviedla vedúca školskej jedálne, „zvýšila sa aj kapacita kuchyne a vzrástlo aj množstvo pripravovaných a vydávaných obedov.“

Kvalitnejšie služby

Radosť z vydarenej rekonštrukcie má aj riaditeľka školy Andrea Houšková. Teší sa, že žiaci si „v novom“ budú môcť pochutiť napríklad aj na obľúbených parených buchtách.

Pozvanie na slávnostné otvorenie prijali aj Milan Kolesár- primátor mesta Jelšava, Peter Balog- prednosta okresného úradu Revúca, Lucia Búšová- riaditeľka ÚPSVaR Revúca a poslanci mesta Jelšava. „Prítomní ocenili prínos novej jedálne pre všetkých stravníkov, či už žiakov a zamestnancov školy. Nová školská jedáleň môže v súčasnosti poskytnúť svoje služby na vysokej úrovni a v oveľa vyššej kvalite,“ dodal Király.

Zrekonštruovanú kuchyňu a jedáleň si môžete pozrieť aj na záberoch v priloženej galérii!

V OBRAZOCH: V Jelšave odovzdali do užívania zrekonštruovanú školskú kuchyňu
6
Galéria
Foto: Marek Király
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM