Iné športy

Veľká radosť revúckych florbalistov: Na turnaj išli s malou dušičkou, no uhrali krásny výsledok!

Revúcki florbalisti z Bomba Teamu sa v Rimavskej Sobote zúčastnili turnaju o Zlaté gate. Hanbu si rozhodne nespravili. Natreli to viacerým mužstvám a obsadili parádne miesto!

Ilustračný obrázok k článku Veľká radosť revúckych florbalistov: Na turnaj išli s malou dušičkou, no uhrali krásny výsledok!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedeľného turnaju o Zlaté gate sa zúčastnilo až 12 tímov, hlavne z Rimavskej Soboty a blízkeho okolia. Skúsiť šťastie šli aj chlapci z Revúcej. „Išli sme tam len prekvapiť, s chuťou si zahrať a zistiť na akej úrovni je florbal v Revúcej v porovnaní s blízkym okolím. Do prvého zápasu sme nastúpili s maličkou dušičkou, pretože sme nevedeli čo od súpera môžeme očakávať. Chceli sme samozrejme vyhrať a bojovať o každú loptičku,“ prezrádza Tomáš Bomba.

Podľa jeho slov boli od začiatku zápasu tým lepším tímom, čo potvrdili jasným víťazstvom 11:2. „Po tomto zápase sme boli veľmi šťastní, ale nechceli sme nikoho podceniť. Keďže skupiny boli rozdelené po troch tímoch v každej skupine, tak do druhého zápasu sme išli zabojovať o víťazstvo v skupine a následné priamy postup do štvrťfinále,“ hovorí Bomba.

Dariť sa darilo aj v druhom zápase proti tímu Panters. Skóre 7:1 pre Bomba Team hovorí za všetko. Podobne vysoko sa im podarilo zdolať aj mužstvo, ktoré zorganizovalo celý turnaj. Tých natreli 7:3 a prebojovali sa tak k štyrom najlepším tímom turnaja.

„Pred semifinálovým zápasom nám všetkým bolo jasné, že tento zápas budeme musieť zvládnuť bez nášho najskúsenejšieho hráča Jozefa Joachima, ktorý musel odcestovať. Keďže po odchode tohto hráča nás bolo v tíme už len 5,tak do semifinálového zápasu sme vstúpili veľmi opatrne,“ prezrádza Bomba.

Silný súper bol podľa Bombu pre počet hráčov v jasnej prevahe, no napriek tomu to bol vyrovnaný duel. Početná prevaha sa však odrazila aj na konečnom výsledku, o ktorom rozhodol jediný gól v neprospech Bomba Teamu. „Po tomto zápase vládlo v tíme troška sklamanie, pretože rozhodol len jediný gól , ale bohužiaľ taký je šport. Po vynikajúcich výkonoch na celom turnaji sme napokon obsadili krásne tretie miesto. Napokon sme sa všetci zhodli, že po dlhej letnej pauze, po ktorej sme sa mali šancu zohrať až priamo na turnaji, je to krásny výsledok,“ skonštatoval Tomáš Bomba, ktorý so svojím tímom verí, že sa spoločne zúčastnia mnoho ďalších podobných turnajov, snáď aj v našom meste.

Foto: Patrícia Kriakova

Revúcki floorbalisti sa ukázali v tom najlepšom svetle!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM