Eva Viestová Samospráva

Veľká vzbura učiteľov: Takto sa bude štrajkovať v Revúcej

Štrajk učiteľov zasiahne aj Revúcu. Podľa vedúceho oddelenia školstva, kultúry a športu Igora Kvetka, sa do štrajku zapojili aj zamestnanci revúckych škôl a nebolo by možné zabezpečiť výchovno-vzdelávací proces. V základných školách bolo vyhlásené prerušenie vyučovania od 26.11. do 28.11.

Ilustračný obrázok k článku Veľká vzbura učiteľov: Takto sa bude štrajkovať v Revúcej
Foto: Eva Viestová

Materské školy a Základná umelecká škola sa zúčastnia štrajku v pondelok 26.11.

Vyhradené časti priestorov škôl budú v týchto dňoch pre žiakov prístupné v čase vyučovania. V prípade záujmu, žiadame zákonných zástupcov žiakov, aby vopred telefonicky kontaktovali vedenia jednotlivých základných škôl v pracovných dňoch v čase od 7.15 –15.15.

K dispozícii bude Centrum voľného času

Centrum voľného času počas štrajku poskytne svoje služby a priestory prostredníctvom dobrovoľníckej služby v režime kombinácie prázdninovej činnosti a takisto záujmového vzdelávania. V dopoludňajších hodinách bude centrum otvorené od 8,00 hod.

Deti si budú môcť zahrať spoločenské hry, prípadne organizovať svoju činnosť v centre podľa svojich záujmov. Bude im poskytnutý priestor v dvoch spoločenských miestnostiach a zaistený dozor.

V popoludňajších hodinách bude prebiehať činnosť v záujmových útvaroch podľa plánovaných aktivít. Strava v škôlkach bude zabezpečovaná, len pre deti cirkevnej materskej školy.

Ako sa zapoja stredné školy?

Súkromná stredná odborná škola na Železničnej ulici v Revúcej a Stredná odborná škola na ul. Gen. Viesta v Revúcej sa do pondelkového štrajku nezapoja z dôvodu, že v školách nebola nadpolovičná väčšina pedagógov za štrajk.

Gymnázium Martina Kukučína sa do štrajku zapojí určite v pondelok a o ďalších dňoch budú rodičia a žiaci informovaní.

Prvé slovenské literárne gymnázium sa do štrajku takisto nezapojí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM