Jozef Legéň Krimi

Veľké prehľadávanie Rožňavy policajtmi: V meste došlo k lúpežnému prepadnutiu!

Veľká pátracia akcia v Rožňave! Na linku 158 zavolala predavačka, ktorá nahlásila lúpežné prepadnutie diskontu. Muži zákona okamžite rozbehli pátranie po páchateľovi, ktorý podľa polície napadol predavačku s nožom v ruke a z predajne si odniesol 1 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Veľké prehľadávanie Rožňavy policajtmi: V meste došlo k lúpežnému prepadnutiu!
Zdroj: Policajný zbor SR

V utorok o 19,30 hodine obdŕžali rožňavskí policajti telefonické oznámenie na linku 158 od 47-ročnej ženy z okresu Rožňava, že pred chvíľou bola lúpežne prepadnutá v predajni diskontu v Rožňave.

„Policajti okamžite vyrazili na miesto kde zistili, že neznámy páchateľom preskočil predajný pult a zakričal „ je to prepad“. Následne predavačku chytil za ruku a s nožom v ruke požadoval vydanie finančnej hotovosti z pokladne. Predavačka kládla odpor a preto ju sotil bokom. Otvoril pokladňu z ktorej vybral finančnú hotovosť viac ako 1 000 eur a z miesta ušiel,“ uviedol Alexander Szabó, hovorca KR PZ v Košiciach.

Policajti rozbehli veľké pátranie

K zraneniu predavačky nedošlo. Muži zákona okamžite rozbehli pátranie po neznámom páchateľovi a niekoľko hodín prepátravali blízke aj široké okolie, ulice, objekty, pohostinstvá, krčmy. Kriminalistický technici na mieste zaistili daktyloskopické a biologické stopy ako aj nôž, ktorý páchateľ podľa mužov zákona ukryl v blízkosti materskej škôlky.

„Intenzívnym pátraním aj za pomoci občanov sa podľa popisu a následného opoznania podarilo páchateľa krátko pred polnocou vypátrať v neďalekej herni, kde stihol už za časť olúpených peňazí vyhrať na herných automatoch. Policajti u neho peniaze z lupu zaistili a predviedli ho na príslušný útvar,“ dodal hovorca.

Hrozí mu až 12 rokov basy

Rožňavský vyšetrovateľ zo zločinu lúpeže obvinil 44-ročného Stanislava z Rožňavy, ktorý sa podľa polície ku skutku priznal a so súhlasom službukonajúceho prokurátora ho umiestnil do cely policajného zaistenia. „Na obvineného bude spracovaný návrh na jeho väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov,“ uzavrel Szabó.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM