Eva Viestová Rôzne

Veľkonočné posolstvo

Požehnané, krásne a radostné dni cez veľkonočné sviatky, veľa životného optimizmu, pevného zdravia, lásky a pokoja vám úprimne želá ThLic. Pavol Jurčišin, dekan - farár Zároveň vás srdečne pozývam na slávenie tohtoročných veľkonočných sviatkov.

Mnohých ľudí trápi otázka, čo príde po smrti? Veľkonočné sviatky sú na danú otázku odpoveďou. Kristovho zmŕtvychvstanie otvára nový horizont nazerania na smrť a na život po smrti. Naša istota sa nemá zakladať na ľudských dôvodoch, ale na fakte kresťanskej viery v tom, že Veľká noc je neobyčajná historická udalosť, začiatok nového životného stavu – Ježiš vstal z mŕtvych! Preto spomienka na Kristovo zmŕtvychvstanie i dnes ostáva živá v srdciach jeho učeníkov – kresťanov. Koľkí veriaci žijú v spoločenstve s Kristom, aby mohli zakúšať radostnú nádej večného života. Prostredníctvom žien a potom apoštolov sa táto „radostná zvesť“ o vzkriesení Ježiša zaniesla do všetkých kútov sveta. Ak by Kristus nevstal z mŕtvych, boli by sme odsúdení na prázdnotu. Ak odstránime Krista a jeho zmŕtvychvstanie, pre človeka už niet záchrany a každá jeho nádej sa stane ilúziou. Slávnosť zmŕtvychvstania je preto odpoveďou na otázku skeptikov: „Pán života bol mŕtvy, ale teraz je živý!“ Aleluja! Táto „radostná zvesť“ mení život každého, kto ju prijme. Kristus počas Veľkej noci vykorenil zlo, premohol odvekého nepriateľa našej spásy, zvíťazil nad smrťou a už len potrebuje mužov a ženy, ktorí by mu v každom čase a kdekoľvek na svete pomohli upevňovať jeho víťazstvo duchovnými zbraňami: zbraňami spravodlivosti a pravdy, milosrdenstva, odpustenia a lásky. Presne tak ako to uskutočňoval On, keď bol medzi nami ešte v smrteľnom tele. Veľkonočné posolstvo sa teda zakladá na Víťaznom Kristovi a viere kresťanov, ktorí nechcú prežívať sviatky v starom kvase, ani v kvase zlosti a neprávosti, ale ako nenakvasení, v čistote a pravde. Žiada sa pre túto nádej vyčistiť starý kvas, aby sme boli novým cestom, lebo aj náš veľkonočný baránok Kristus bol za nás obetovaný“ (porov. 1 Kor 5, 7–8).

VEĽKONOČNÁ LITURGIA VO FARSKOM KOSTOLE SV. VAVRINCA DIAKONA V REVÚCEJ: Zelený štvrtok Pánovej večere (21.4.) – sv. omša o 17:30 hod. Veľký piatok utrpenia a smrti Pána (22.4.) – obrady o 17:30 hod. Biela sobota – vigília zmŕtvychvstania Pána (23.4.) – sv. omša o 19:45 hod. Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania ( 24.4.) – sv. omše: 9:00, 10:30 a 17:30 hod. Veľkonočný pondelok (25.4.) – sv. omše: 9:00, 10:30 hod.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM