Peter Klimant Šport

Veľký úspech mladej revúckej biatlonistky: Na Slovenskom pohári nedala súperkám žiadnu šancu!

Skvelá správa z pretekov Slovenského pohára žiakov v biatlone! Naša mladá športovkyňa Ema Kapustová sa predstavila vo výbornej forme. Súperkám nedala šancu a s prehľadom zvíťazila!

Ilustračný obrázok k článku Veľký úspech mladej revúckej biatlonistky: Na Slovenskom pohári nedala súperkám žiadnu šancu!
Zdroj: Dnes24.sk

Zimná biatlonová sezóna pokračovala tretí februárový víkend v Osrblí II. kolom Slovenského pohára žiakov. Choroba to našim trošku skomplikovala. Pre nemoc neštartovali René Chrapán ani Libor Mladší a tak o body bojovali len piati Revúčania.

V sobotu sa súťažilo v rýchlostných pretekoch, v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch. Medzi žiakmi štartoval len Andrej Mladší. Nedarilo sa mu strelecky, sobotňajších päť a nedelňajšie štyri nezostrelené terče ho odsunuli na 13. pozíciu. Staršie žiačky Anka Fujdiarová a Emma Petalíková v silnej konkurencii strieľali takmer rovnako – v rýchlostných pretekoch im ostali po dva a vo vytrvalostných pretekoch po tri nezostrelené terče. V oboch to stačilo na 10., resp. 11. priečku.

Medzi mladšími žiačkami absolvovala zimnú premiéru Deniska Kaššaiová. Prekvapila veľmi dobrou streľbou (tri a dve rany mimo) a obsadila 21. a 18. miesto.Vo výbornej forme sa predstavila Ema Kapustová – v sobotu ju od stupňov pre trojicu najlepších delilo napriek trom trestným kolám len 9 sekúnd (5. miesto), v nedeľu však nedala súperkám žiadnu šancu – na oboch streleckým položkách „vybielila“ všetky terče a s prehľadom zvíťazila. Je to jej premiérové víťazstvo v pretekoch Slovenského pohára v biatlone.

Zimná sezóna pokračuje III. kolom prvý marcový víkend v Národnom biatlonovom centre v Osrblí.

Foto: KB Revúca

Revúcki malí biatlonisti robia nášmu mestu radosť
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM