Eva Viestová Krimi

Dve nehody v takmer rovnakom čase: Obidvaja vodiči nafúkali, jeden dokonca vrazil do polície!

AKTUALIZOVANÉ. V pondelok sa v približne rovnakom čase stali v Revúcej a na Teplej Vode dve havárie. Prvú nehodu si odniesli až 3 autá a v druhej vodič nabúral hneď dvakrát.

Ilustračný obrázok k článku Dve nehody v takmer rovnakom čase: Obidvaja vodiči nafúkali, jeden dokonca vrazil do polície!
Foto: Eva Viestová

K prvej dopravnej nehode došlo v pondelok v podvečerných hodinách na Muránskej ulici v Revúcej. 36-ročný muž z Revúcej na aute Hyundai Accent, podľa polície prednou časťou narazil do zadnej časti tam na krajnici stojacej Škoda 105 L. Škodovka po náraze prednou časťou narazila do ďalšieho zaparkovaného auta Opel Astra.

Nafúkal vyše 2,6 promile

„36-ročný muž, ktorý viedol vozidlo Hyundai Accent, a ktorý nie je držiteľom vodičského oprávnenia, z miesta dopravnej nehody odišiel do obce Muránska Dlhá Lúka, kde sa následne na výzvu policajta podrobil dychovej skúške na zistenie alkoholu v dychu. Nameraná hodnota predstavovala 1,31 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo je v prepočte cca viac ako 2,6 promile alkoholu v krvi,“ informovala hovorkyňa KRPZ BB Petra Vašková.

K zraneniam osôb pri nehode nedošlo. Škoda na autách bola vyčíslená na približne 2300 eur. „V súvislosti s udalosťou bolo dnes začaté trestné stíhanie a zároveň bolo 36-ročnému mužovi vznesené obvinenie za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Obvinený muž bol so súhlasom prokurátora zadržaný,“ dodala Vašková.

Druhý vodič nabúral aj policajné auto

Druhá nehoda sa stala v pondelok o 16.40 hod. na ceste medzi obcami Jelšava a Lubeník. Hliadkou Okresného dopravného inšpektorátu v Revúcej bol zadržaný 30-ročný vodič z Revúcej, ktorý bol podľa polície pristihnutý pri páchaní prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, keď ako vodič Škody Octávia viedol toto auto v smere od Mokrej Lúky na obec Revúcka Lehota. Na priamom rovnom úseku cesty podľa policajnej hovorkyne prešiel s autom do protismeru a bočne narazil do protiidúceho Škody Felície Combi, ktoré šoféroval 27-ročný vodič z Rákoša.

„30-ročný vodič na mieste zrážky nezastavil a pokračoval s vozidlom smerom na Revúcku Lehotu a ďalej na Jelšavu. Následne, keď sa vracal späť v smere od Jelšavy na Lubeník, pri Teplej Vode sa nedostatočne venoval vedeniu vozidla a zozadu narazil do pred ním jazdiaceho služobného motorového vozidla Policajného zboru, Škoda Octavia Combi. Opitý vodič následne vyšiel vľavo vedľa cesty, pričom po nehode sa na výzvu policajta podrobil dychovej skúške na alkohol , pričom nameraná hodnota predstavovala 1,23 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo v prepočte predstavuje takmer 2,5 promile alkoholu v krvi,“ uviedla Vašková.

Havária Teplá Voda, 28.10.2013
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM