Eva Viestová Rôzne

VIDEO: Havária zdemolovala cestu, Revúca je bez vody!

AKTUALIZOVANÉ! Havária, aká sa len tak nevidí! V Muránskej Dlhej Lúke praskol hlavný prívod, ktorý zásobuje vodou Revúcu. Po nešťastí sa na mieste dokonca prepadla polovica cesty a rovno na vozovke sa vytvoril trojmetrový kráter. Voda už prestáva ti

[color=#cc0000]­AKTUALIZOVANÉ 21,30hod[/color] Voda v Revúcej začína pomaly tiecť. Vodári ešte stále pracujú v Muránskej Dlhej Lúke a zároveň monitorujú situáciu. Poruchu sa našťastie podarilo odstrániť. Čas ukáže dokedy. Doprava je naďalej usmerňovaná policajtmi. Tlak vody dnes len so šťastím nikoho nezranil, no voda zaplavila najmä súkromný majetok. Vodárenskú spoločnosť, ale aj cestárov pritom už niekoľko mesiacov upozorňujem, že sa na tom mieste prepadáva cesta. Bola tam na okraji vyjazdená možno aj 20 centimetrov hlboká koľaj. Problém nikto neriešil. Navyše, je to vodovod, ktorý stavali ešte naši dedovia. Je pod štátnou cestou a doprava je stále intenzívnejšia. Som presvedčený, že tento problém bude nevyhnutné riešiť komplexne," doplnil starosta Nosko. Viac foto nájdete aj na http://www.muranskadlhaluka.sk/ [youtube=400,270]h­ttp://youtu.be/5QY1o­yWN4-w[/youtube]

Podľa našich doterajších informácií v Muránskej Dlhej Lúke praskla „500-ka“ rúra. Práve tá slúži ako hlavný prívod vody pre Revúcu. Na začiatku dediny, kde došlo k havárii, je prepadnutá polovica cesty. Na ceste je kráter s priemerom asi tri metre, ktorý je hlboký až 1,5m. Doprava je riadená v jednom jazdnom pruhu policajtmi.

[color=#ff3300]­[size=14]Výbuch pod cestou[/size][/co­lor] Situácia sa stále zhoršuje. Voda už pomaly prestáva tiecť v celom meste. Vie sa už, že nehodu nahlásil v dopoludňajších hodinách starosta obce. Porucha je na prívodnom potrubí VDJ Muránska Dlhá Lúka–VDJ Revúca. Pravdepodobne došlo k pretrhnutiu liatinového potrubia a to priamo pod cestou.

Masa vody sa vzápätí začala valiť až do dediny, kde zaplavila niekoľko domov. Niektorí ľudia mali už krátko po udalosti vo dvore pol metra hlboké jazero. Pri ceste dokonca podľa očitých svedkov voda vystúpila až do jedného metra! Ľudia neverili vlastným očiam, problém mali aj zvieratá, ktoré bojovali o život.

[youtube=440,253]h­ttp://youtu.be/VVi­WIVhAN1M[/you­tube]

[color=#ff3300]­[size=14]Voda tak skoro nepotečie[/si­ze][/color] Situáciu už priamo na mieste riešia špecialisti, kedy sa im však poruchu podarí odstrániť, zatiaľ nie je isté. „V súčasnosti pracujeme na odstraňovaní poruchy, predpokladané ukončenie je do jedenástej večer,“ povedala PR zástupkyňa spoločnosti VVS. Podľa našich informácií je však tiež možné, že opravy sa do polnoci nestihnú a voda tak dnes vôbec nepotečie. Spoločnosť VVS však v takom prípade zabezpečí náhradné zásobovanie Revúčanov formou cisterien.

[color=#cc0000]­Pozrite si naše foto a video z miesta havárie. [/color]

VIDEO: Havária zdemolovala cestu, Revúca je bez vody!
1
Galéria
DlhaLukaVodarne
18
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM