Eva Viestová Hokej

VIDEO: MHK Magnezit Revúca na Turnaji štyroch v Poprade

Už tradične uzatvárajú hokejisti MHK Magnezit Revúca sezónu na turnajoch, kde je ešte stále možnosť korčuľovať. Ako vlani, aj teraz zakončili sezónu na 11. ročníku Turnaja štyroch v Popradskej aréne, kde obhajovali vlaňajšie prvenstvo.

Na výborne po profesionálnej i spoločenskej úrovni zabezpečenom priebehu turnaja v piatok 30.3. tak vykorčuľovali naši chlapci po mesačnej prestávke opäť na ľad. V prvom stretnutí sme sa stretli opäť s Dream Team Námestovo a aj tento zápas bol jednoznačne v réžii Revúčanov, ktorí zatlačili súpera pred ich bránku a tí sem-tam dokázali ohroziť spoľahlivého Škorňu v našej bránke. Hoci sme si vypracovali mnoho šancí, trvalo dosť dlho kým sme súpera „načali“ a potom kontrolovali priebeh zápasu ďalšími gólmi aj s vedomím, že hráme hneď ďalší zápas a síl nebude po dlhej prestávke nazvyš. Takže keď to vyzeralo na presnú kópiu vlaňajška, trochu našej nekoncentrovanosti v poslednej sekunde – doslova(!) a súperovi sa podarilo znížiť na konečných 6:1 v náš prospech.
Po úprave ľadu sme hneď nastúpili proti domácim organizátorom HK CCCP Poprad a dlho to bol vyrovnaný, kvalitný súboj, keď po druhej tretine bolo 1:1. V záverečnej časti však naši chlapci spresnili zakončenie, behom niekoľkých minút sme trikrát skórovali a posledné pokusy domácich o zvrat sme ukončili záverečným gólom – 5:1. Tak súperovi sme oplatili ich výhru na turnaji v Revúcej. Záverečný zápas s HK ČSSR Kežmarok mal opäť kvalitnú úroveň s rýchlymi kombináciami a do pol zápasu to bolo tiež 1:1. Po niekoľkých našich vylúčeniach (niekedy asi aj prísnejších) však tentoraz „ušiel“ skúsenejší súper a niekoľkými gólmi si vytvoril náskok, (svoje zohrala aj mesačná absencia na ľade, súper však bol kvalitný), ktorý sme síce korigovali avšak náš záverečný gól len upravil celkový výsledok na 4:7.

[blockquote]Takže sa nám nepodarilo obhájiť minuloročný triumf, súper nám vrátil prehru a tak sme obsadili 2. miesto. Najlepším útočníkom bol vyhlásený náš Dávid Tomečko. Turnaj mal dobrú športovú kvalitatívnu úroveň s mnohými výbornými individuálnymi výkonmi, kombinačnou, rýchlou, niekedy i „dôraznejšou“ hrou a všetci zúčastnení ocenili celkový priebeh pri záverečnom vyhodnotení.[/bloc­kquote]

Zostava Revúcej : Škorňa – Vojčík, Antalík, Kováč, Tatarko, Slovák, Žgravčák, Kožuch J., Hutka P., Keder, Kozák, Kasaj, Tomečko, Špak. Výsledky: HK CCCP Poprad – HK ČSSR Kežmarok 1 : 2 (po sam.nájazdoch)
MHK Magnezit Revúca – Dream Team Námestovo 6 : 1 (góly: Kasaj 2, Slovák, Tomečko, Špak, Kozák)
Revúca – Poprad 5 : 1 (Kasaj 2, Slovák, Špak, Žgravčák)
Kežmarok – Námestovo 10 : 3
Kežmarok – Revúca 7 : 4 (Tomečko 3, Slovák)

**Celkové poradie: 1. Kežmarok 8b, 2. Revúca 6b., 3. Poprad 4b., 4. Námestovo ** Takže priatelia hokeja dovidenia na jeseň…

foto : V. Andraščík

VIDEO: MHK Magnezit Revúca na Turnaji štyroch v Poprade
1
Galéria
hokej turnaj styroch PP
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM