Jaroslav Dodok Kultúra

VIDEO: Štvorylka roztancovala námestia, študenti sa pokúšali prekonať Guinessov rekord

V rámci Medzinárodného tanečného festivalu European Quadrille Dance Festival sa dnes po celej Európe tancovala štvorylka. Zapojili sa aj slovenské mestá, objektívom sme nahliadli do Banskej Bystrice a Košíc.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Štvorylka roztancovala námestia, študenti sa pokúšali prekonať Guinessov rekord
Foto: Jaroslav Dodok

,,Je tu tretí ročník európskeho tanečného festivalu, ktorý zaregistrovali Slovinci. Tancuje sa v štvoriciach, preto sa tanec volá štvorylka. Tento rok sa zapojili okrem Banskej Bystrice aj ďalšie mestá, napríklad Žilina a Košice," predstavila Petra Dzurmanová, manažérka tanečnej školy K-dance a riaditeľka súkromného CVČ.

V Banskej Bystrici dnes tancovalo na Námestí SNP presne 1276 detí stredných a základných škôl, čo je o 64 viac ako minulý rok. Nadšenie mladých tanečníkov si všimli aj okoloidúci Banskobystričania, ktorých tanečné kreácie zaujali natoľko, že si štvorylku začali fotiť.

Elektrizujúca atmosféra, ktorú dnes napoludnie aj napriek nepriaznivému počasiu a neustálemu mrholeniu v centre Košíc vytvorilo viac ako sedemtisíc tanečníkov štvorylky zo základných a stredných škôl, predznamenala, že sa tu deje niečo výnimočné.

Presne 7088 účastníkov síce neprekonalo vlaňajší rekord, no podľa organizátora podujatia Milana Plačka to bol druhý najvyšší počet v histórii a už tradične najvyšší v Európe.

Súčasťou tohtoročného podujatia v Košiciach bolo ja vytvorenie slovenského rekordu v jedení sladkostí na jednom mieste, keď ešte pred samotným tancom každý z účastníkov skonzumoval čokoládovú tyčinku.

student24/tasr

video: Martin Potančok

VIDEO: Štvorylka roztancovala námestia, mladí ľudia sa pokúšali prekonať Guiness
2
Galéria
Zdroj: TASR
VIDEO: Štvorylka roztancovala námestia, mladí ľudia sa pokúšali prekonať Guiness
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM