Eva Viestová Kultúra

VIDEO: Talenty zo Slovenska sa predstavili na súťaži v Revúcej

Uplynulý štvrtok sa v Základnej umeleckej škole v Revúcej konal už 15. ročník celoslovenskej súťažnej prehliadky vlastnej tvorby žiakov základných umeleckých škôl Talent Revúca 2013. A o talenty ozaj nebola núdza.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Talenty zo Slovenska sa predstavili na súťaži v Revúcej
Foto: Eva Viestová

Súťaž bola rozdelená do troch kategórií: melodické nástroje, harmonické nástroje a umelá pieseň. Tie sa ďalej rozdeľovali podľa veku účinkujúcich.

Spolu sa v Revúcej predstavilo 14 mladých nádejných talentov, z ktorých možno raz budú známi hudobní skladatelia. Ich výkony hodnotila odborná porota zložená z troch významných slovenských hudobných skladateľov: Milana Nováka, Jozefa Podprockého a Norberta Bodnára.

Pokles počtu súťažiacich pripisuje predseda poroty, hudobný skladateľ Milan Novák, nedostatku financií, s ktorým sa boria všetky ZUŠ-ky na Slovensku. Ako sa vyjadril, ministerstvo školstva veľakrát podporí menej významné akcie, namiesto podpory talentov, ktoré sa „rodia“ práve aj v ZUŠ.kách.

„Tento ročník Talentu Revúca bol na dobrej úrovni. Som rád, že aj keď poklesol počet súťažiacich, kvalita ostala zachovaná“, povedal predseda poroty Novák.

Na slávnostnom vyhodnotení sa krstila aj čerstvo vydaná publikácia, ktorá mapuje všetky ročníky tejto súťaže od jej vzniku. A krstilo sa samozrejme hudbou.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z TALENTU REVÚCA 2013.

Talent Revúca 2013
1
Galéria
Talent Revúca 2013
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM