Eva Viestová Krimi

Vodiči aj chodci dávajte si bacha! Poľadovica je v celom Banskobystrickom kraji

Slabé sneženie a mrznúce mrholenie na väčšine územia nášho kraja spôsobuje od poludnia viaceré kolízie a dopravné nehody. Polícia vyzýva šoférov, aby maximálne zvýšili opatrnosť, napríklad aj znížením rýchlosti a zväčšením vzdialeností medzi vozidlami.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči aj chodci dávajte si bacha! Poľadovica je v celom Banskobystrickom kraji
Foto: Eva Viestová

„Upozorňujeme vodičov, že v Banskobystrickom kraji je stále poľadovica na všetkých cestách a vznikajú kolízne situácie. Prevažne ide o škodové udalosti, ktoré sú bez zranenia, bez alkoholu a s nižšou škodou“, informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Ako ďalej doplnila, od 12.00 hodiny do 18.00 hodiny polícia riešila na našich cestách 4 dopravné nehody a 9 škodových udalostí, ktoré sa stali v dôsledku poľadovice.

„Opäť vodičov vyzývame k väčšej opatrnosti pri šoférovaní, nakoľko aj v týchto chvíľach polícia na cestách dokumentuje ďalšie nehody a škodové udalosti“, dodala hovorkyňa.

Na dnešnom varovaní meteorológov pred poľadovicou sa nič nezmení ani v priebehu pondelkového (21.1.) rána a predpoludnia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej stránke informuje, že poľadovica sa bude tvoriť na celom území Slovenska.

Do pondelkovej 10.00 h preto pre celé Slovensko vydáva SHMÚ výstrahu 1. stupňa. Varuje aj pred nebezpečenstvom a problémami, ktoré poľadovica môže spôsobiť v doprave a infraštruktúre.

Riziko poľadovice by nemali okrem vodičov podceňovať ani chodci.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM