Eva Viestová Iné športy

Volejbalisti v Primorsku bronzoví

Už tretí krát po sebe cestovali volejbalisti na Medzinárodný turnaj BLACK SEA 2011 v bulharskom Primorsku. Je to vynikajúca herná príprava pre mladých volejbalistov. Mali možnosť stretnúť sa a zahrať si s rôznymi volejbalovými školami. A darilo sa i

Družstvo Starších žiakov AVK Magnezit Revúca vycestovalo už tretíkrát na medzinárodný turnaj do bulharského Primorska. O tom, že tento turnaj naberá na vážnosti svedčí aj účasť reprezentácie Kazachstanu, ďalej družstiev z Estónska, Litvy, Gruzínska, Srbska a Poľska. Mali sme možnosť spoznať rozdielne volejbalové školy, zoznámiť sa s novými priateľmi a nadviazať kontakty. Revúčanov tam už majú ako za svojich a vychádzali nám maximálne v ústrety.
Celý turnaj bol náročný pre veľkú horúčavu v športovej hale. Moje také tiché dúfanie je, že keby bola v Revúcej taká hala, boli by sme hrdí na také športovisko. Hrávali sme doobedu od 11:00 hod a postupne sme sa stretli s družstvami z Primorska, Omurtagu a s reprezentáciou Kazachstanu. Práve prehra s týmto družstvom nás v systéme turnaj posunula do boja len o bronz. Systém sa zmenil večer pred začiatkom turnaja, pretože sa nepricestovalo jedno družstvo z Bulharska. V zápase o bronz sme sa stretli s družstvom z estónskej Narvy. Bol to ťažký zápas, keď už obe družstvá boli unavené. Ale nakoniec sme ho zvládli lepšie my a tešili sa zaslúžene z bronzu. Naša bilancia bola tri víťazstvá a jedna prehra. Aj v kategórii najlepších hráčom sme získali ocenenie, keď za najuniverzálnej­šieho hráča bol vyhlásený Rudolf Steigauf.
Chcem poďakovať hráčom za výkony, ktoré podávali počas celého turnaja. A aj za slušnú reprezentáciu mimo zápasov. Ďalej musím poďakovať priaznivcom revúckeho volejbalu, ktorí sa nami vycestovali a na zápasoch robili vynikajúcu atmosféru.

Zdroj info a foto : Maroš Kumi , š.r. AVK

Primorsko
42
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM