Jakub Forgács Správy Samospráva

Výborná správa pre Revúcu a región: Ministerstvo odkleplo projekt za státisíce eur

Projekt podpory kapacít regionálneho rozvoja v okrese Revúca bude zahŕňať spoluprácu troch miest – Revúca, Jelšava a Tornaľa.

Ilustračný obrázok k článku Výborná správa pre Revúcu a región: Ministerstvo odkleplo projekt za státisíce eur
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Revúca na svojej facebookovej stránke informovalo, že Ministerstvo vnútra SR pre Mesto Revúca vydalo rozhodnutie o schválení žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku. „Mesto tak bude môcť realizovať projekt s názvom „Podpora koordinačných a implementačných kapacít regionálneho rozvoja v okrese Revúca“, ktorého výnimočnosť spočíva v posilnení spolupráce medzi mestami nášho okresu,“ uvádza mesto.

„Projekt podpory kapacít regionálneho rozvoja v okrese Revúca bude zahŕňať spoluprácu troch miest – Revúca, Jelšava a Tornaľa,“ píše sa na stránke.

Schválený finančný príspevok vo výške 473 502,82 eur podľa slov mesta poputuje do vypracovania strategických rozvojových dokumentov spomínaných miest, ktorými mestá dajú najavo nielen záujem o ich budúcnosť a budúcnosť svojich obyvateľov, ale súčasne si mestá zvýšia šance pri získavaní finančnej podpory na realizáciu projektov zo štrukturálnych fondov.

„Ale spolupráca miest okresu bude spočívať aj v samotnej príprave projektov. Veď predsa práve tieto územne blízke miesta majú spoločné špecifické danosti, potenciál, záujmy, ale aj problémy, či podmienky rozvoja,“ spomenulo mesto.

Realizácia projektu bude prebiehať v priebehu rokov 2021 – 2023 a do projektu, ktorý je podporený z Európskeho sociálneho fondu, sa budete môcť zapojiť aj vy.

„Pretože strategický rozvojový dokument – Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja mesta Revúca, je výsledkom procesu, do ktorého sa aktívne zapájajú všetci dôležití partneri. Čiže nielen verejná správa, podnikatelia, mimovládne organizácie, ale aj obyvatelia mesta,“ dodalo mesto, ktoré prisľúbilo, že prinesie ďalšie informácie už s konkrétnou možnosťou a spôsobom zapojenia sa.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Revúcej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM