Eva Viestová Správy

Výjav, aký sme v meste ešte nevideli: Vyše kilometrový sprievod mladých s balónmi!

Balónovým sprievodom vyvrcholil dnes v Revúcej Európsky týždeň boja proti drogám. Ako povedala Zuzana Antalová z miestneho Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, touto formou sa snažili do problematiky zapojiť nielen deti a študentov, ale aj širokú verejnosť.

Ilustračný obrázok k článku Výjav, aký sme v meste ešte nevideli: Vyše kilometrový sprievod mladých s balónmi!
Foto: Eva Viestová

Vyše kilometer dlhý sprievod žiakov základných a stredných škôl z Revúcej a okolitých obcí sprevádzali širším centrom mesta policajné autá.

„Balón sme si vybrali ako symbol slobodnej vôle. Vypustený si voľne letí bez toho, aby ho niekto ovplyvňoval. Takto chceme ľudí upozorniť, že užívatelia drog prichádzajú práve o slobodu v rozhodovaní, ničia si svoje zdravie a tiež devastujú svoje vzťahy s okolím. Samozrejme, sprievod nie je našou jedinou aktivitou. Naše centrum je otvorené pre každého s problémom, kedykoľvek to potrebuje,“ povedala Antalová.

V revúckom centre vedia, že deti majú skúsenosti s užívaním drog a kde si ich môžu kúpiť. „Je dosť takých, ktorí to skúšali, ale aj takých, ktorí o tom premýšľajú. Najčastejšie užívanou drogou je marihuana, ale tu v okrese Revúca sa o tom mlčí. Ten problém tu je, ale je skrytý,“ dodala odborná pracovníčka centra.

Európsky týždeň boja proti drogám vznikol v roku 1998 na podnet Európskej komisie.

  • Za veľmi ústretovú spoluprácu pri organizovaní sprievodu ďakujeme spoluorganizátorom tohto podujatia: Mestu Revúca, Centru voľného času, Základnej umeleckej škole, Mestskej polícii, Okresnému riaditeľstvu policajného zboru v Revúcej, všetkým zúčastneným školám a najmä učiteľom, ktorí so žiakmi pripravovali tématické transparenty s protidrogovou problematikou.
  • Ďakujeme sponzorom, ktorí prispeli finančnou, prípadne inou pomocou k úspešnému priebehu podujatia.

Sponzori: Mestské lesy Revúca s.r.o., AUTO-MOTO TREND.SK, Jana Hanuštiaková – reštaurácia Balatón, NABONID – Ľuboslav Antal, VÚB banka, Slovenská sporiteľňa, MIKONA, KLENOTY – ORIENT Dezider Gajdoš, Peter Petalík PRO BIKE.

info: Revúca24/tasr

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z BALÓNOVĚHO SPRIEVODU.

Balónový sprievod
1
Galéria
Balónový sprievod
40
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM