Kultúra

Výstava prác mladých z Revúcej a okolia: Za každým dielom sa skrýva nádherný príbeh!

Z úcty k starším je názov výstavy prác žiakov Základnej umeleckej školy v Revúcej a jej pobočiek, ktorú v stredu sprístupnili v Mestskom múzeu, Osvetovom centre vyšehradskej kultúry v Jelšave. Podľa primátora mesta Milana Kolesára v aktivitách vo vzťahu k starším budú pokračovať nielen tento mesiac.

Ilustračný obrázok k článku Výstava prác mladých z Revúcej a okolia: Za každým dielom sa skrýva nádherný príbeh!
Foto: Eva Viestová

Výstava prác žiakov Základnej umeleckej školy v Revúcej a jej pobočiek v Muráni, Lubeník a v Jelšave má byť úvodom k sérii podujatí venovaných seniorom.

„Hneď o týždeň sa stretneme opäť v múzeu, ale privítame klientov zariadení opatrovateľskej služby. Vzápätí organizujeme akciu pre seniorov z mesta. Jeden mesiac úcty k starším je predsa len trochu málo, snažíme sa im venovať po celý rok, ale ešte v novembri chystáme veľké podujatie pre tri generácie z troch okresov. Po rokoch sa stretneme opäť v Jelšave,“ povedal Kolesár.

Vystavené práce sú výtvarné diela spracované rozmanitými technikami, ako aj trojrozmerné predmety z rozličných materiálov.

„Keď som deťom povedala, aby sa pokúsili vyrobiť niečo na tému mesiac úcty k starším, nevedeli, čo to vlastne je. Vtedy som im vysvetlila, že by to mohlo byť o najkrajších zážitkoch, ktoré majú so starými rodičmi. Tak vznikli obrázky šarkana, ktorého si deti po prvý raz vyrobili práve so starkým. Maľovali napríklad les, kde so starými rodičmi rady chodia na vychádzky. Jednoducho každá práca, ktorú tu dnes vystavujeme, znamená jeden nádherný príbeh,“ dodala," zostavovateľka výstavy Eva Huťanová.

Vernisáž výstavy prác žiakov ZUŠ Revúca v múzeu v Jelšave
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM