Jakub Forgács Krimi

Vystrašené Ukrajinky zalarmovali starostu: Došlo k útoku na dočasné útočisko?

Pred chatou v obci Klokoč malo podľa slov polície zastaviť vozidlo s neznámymi osobami, ktoré mali na ženy niečo vykrikovať. Čo nasledovalo?

Ilustračný obrázok k článku Vystrašené Ukrajinky zalarmovali starostu: Došlo k útoku na dočasné útočisko?
Zdroj: pixabay.com

Preveriť informáciu o útoku na dočasné útočisko, v ktorom našli strechu nad hlavou ženy a deti z Ukrajiny bola hliadka polície z Detvy. K udalosti malo dôjsť v pondelok v nočných hodinách pri chate v obci Klokoč. Informovala o tom banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

„Vystrašené ženy kontaktovali v nočných hodinách starostu obce, ktorý následne privolal políciu,“ uviedla Kováčiková.

Čo sa malo odohrať?

„Pred chatou v obci Klokoč malo zastaviť vozidlo s neznámymi osobami, ktoré mali na ženy niečo vykrikovať. Ženy slovám celkom nerozumeli a zľakli sa. Po príchode polície na miesto sa pri chate už vozidlo nenachádzalo. Hliadka prepátrala okolie, no žiadne podozrivé vozidlo nespozorovala,“ pokračovala Kováčiková so slovami, že okolie chaty bolo počas pondelkovej noci naďalej monitorované a polícia v tom bude pokračovať priebežne naďalej.

„Polícia v Detve tento prípad rieši ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Jeho objasňovanie stále prebieha. Vypočuté boli aj ukrajinské ženy. To, že na vozidle prišli v pondelok v noci pred chatu dve osoby, to polícii potvrdili,“ spomenula policajná hovorkyňa, podľa ktorej ženy uviedli aj ďalšie informácie, ktoré však pre prebiehajúce objasňovanie nebudú nateraz zverejňovať.

Prosba o pomoc

„V závere je však dôležité uviesť, že polícia naďalej na objasnení celej udalosti intenzívne pracuje,“ dodala Kováčiková. Touto cestou prosí aj občanov o pomoc a spoluprácu. Ak majú informácie, ktoré by mohli napomôcť k objasneniu tejto udalosti, oznámte tieto prosím na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM