Eva Viestová Rôzne

Za nami je úpešný rok

Tak ako každý, aj my v ZŠ I.B.Zocha sme ku koncu roka bilancovali pomaly končiaci sa rok 2011.

Žiaci našej školy sa počas celého tohto roka zúčastňovali rôznych súťaží a olympiád, kde sa im podarilo zaznamenať i úspechy celoslovenského charakteru. Už druhý rok v našej škole pôsobí lektorka, ktorej rodným jazykom je angličtina, čo vo výraznej miere prispelo ku kvalite vzdelávania žiakov v anglickom jazyku. Žiaci prvého stupňa majú naďalej ako učebný predmet zaradené hodiny tvorivej dramatiky, čo pozitívne ovplyvňuje ich vyjadrovacie a komunikačné schopnosti. Ako samostatný učebný predmet sme zaviedli aj vyučovanie tenisu na prvom stupni ZŠ.

V rámci mimoškolkých aktivít zorganizovala naša škola v spolupráci s Mestom Revúca a CVČD ďalší ročník športovej olympiády pre všetky revúcke základné školy, ktorá sa stretla s veľkým ohlasom nielen u žiakov a učiteľov, ale aj u rodičov. V roku 2011 sme zorganizovali aj prvý ročník celorevúckej súťaže Rýchle šípy internetu, ktorý sa tiež stretol s pozitívnym ohlasom internetových fanúšikov všetkých vekových kategórií. Pre širokú verejnosť tiež prebehol prvý ročník akcie Knižní detektívi. Žiaci aj učitelia školy sa počas celého roka zapájali do rôznych projektov, z ktorých v mnohých boli aj ocenení.

Naša škola úspešne pokračovala aj v medzinárodnom projekte Commenius, pričom naši žiaci mali počas roka 2011 možnosť navštíviť krajiny Slovinsko, Francúzsko, Rumunsko a Škótsko.

Materiálne sa nám podarilo zabezpečiť nové stoličky a lavice pre väčšinu tried, v troch triedach pribudli interaktívne tabule, vymenili sme okná vo všetkých triedach a taktiež sa nám podarilo zariadiť novú počítačovú učebňu so 14 notebookmi. Taktiež sa nám podarilo vymaľovať väčšinu tried a kabinetov.

Čo nás však teší najviac, je výsledok komplexnej kontroly Štátnej školskej inšpekcie, ktorá prebehla v mesiaci október. V hodnotiacej správe sa uvádza, že naša škola sa od predchádzajúcej kontroly výrazne zlepšila po všetkých stránkach vrátane kvality vyučovacieho procesu. Náš školský vzdelávací program, ktorý sme navrhli a zostavili tak, aby napĺňal potreby absolventov revúckeho regiónu a neustále rastúce nároky na absolventa školy v oblasti informačných technológií, čitateľskej, či finančnej gramotnosti, bol označený za nadštandardne kvalitne spracovaný.

Môžme tak konštatovať, že rok 2011 bol pre našu školu úspešnejší ako roky predchádzajúce a veríme, že sme ním “zaradili vyššiu rýchlosť” na ceste vo zvyšovaní kvality vzdelávania v našej škole.

Naše poďakovanie patrí žiakom za vzornú reprezentáciu školy, učiteľom za neustálu snahu o zvyšovanie kvality vzdelávacieho procesu i organizovanie mimoškolských aktivít, rodičom, ktorí nám pomáhajú pri rôznych akciách a projektoch, sponzorom, bez ktorých by sme si mnohé naše akcie nevedeli predstaviť, ale aj predstaviteľom mesta Revúca, ktorí našu prácu podporujú.

Všetkým ešte raz srdečne ďakujeme a do ďalšieho roka prajeme veľa zdravia, optimizmu a energie robiť svet lepším pre našu budúcnosť a najmä pre budúcnosť našich detí.

Zdroj info : ZŠ I.B.Zocha

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM