Eva Viestová Krimi

Neľútostní podvodníci: Takto pripravili ženu o strechu nad hlavou!

O strechu nad hlavou pripravili podvodníci staršiu ženu z Tornale, ktorá bola v zlej finančnej situácii. Ako potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Faltániová, polícia už vyšetruje prípad, ako trestný čin podvodu.

Ilustračný obrázok k článku Neľútostní podvodníci: Takto pripravili ženu o strechu nad hlavou!
Foto: Eva Viestová

Dôchodkyňa z Tornale sa dostala do zlej finančnej situácie. Podľa jej príbuzných chcela pomôcť synovi bez práce splatiť pôžičky. Problém chceli vyriešiť úverom z banky, no bez ručiteľa ďalšiu pôžičku nedostali.

Neznámy Bratislavčan dôchodkyni ponúkol pomoc

Pomocnú ruku im nečakane ponúkol neznámy muž z Bratislavy. Využil situáciu, keď bola staršia pani doma sama a ponúkol jej hotové riešenie. Stačí, ak svoj dom prepíše na ním navrhnutú osobu ako záruku za splatenie požičanej sumy. Splátky bude neskôr uhrádzať formou nájomného. Podmienkou pomoci bolo rýchle konanie, aby stihli uskutočniť všetky právne úkony.

Dôchodkyňa prišla strechu nad hlavou

Po krátkom čase požiadala dlžníčka o odloženie splátky pre finančnú tieseň. Nový majiteľ domu na to reagoval okamžitou výpoveďou nájomnej zmluvy a bývalej majiteľke domu prikázal vysťahovať sa. Dom okamžite predal s niekoľkonásobným ziskom.

„Polícia okrem tohto prípadu ďalšie podobné v súčasnosti nevyšetruje. Vzhľadom na charakter podvodu je však možné, že prípadní ďalší podvedení sa so situáciou zmierili a podvod polícii ani neohlásili. Ak by sa však našli ďalší ľudia, ktorí sa dostali do problémov podľa podobného scenára, podozrenie z podvodu môžu ohlásiť polícii aj dodatočne,“ dodala Faltániová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM