Jakub Forgács Rôzne Správy

Zažite návrat do stredoveku: Muránske hradné hry so sokoliarmi aj ukážkami šermu

Na hradných hrách sa predstavia sokoliari zo Sokoliarstva Kanát z Rimavskej Soboty a šermiarska skupina Berezun. Pripravené budú aj environmentálne súťaže.

Ilustračný obrázok k článku Zažite návrat do stredoveku: Muránske hradné hry so sokoliarmi aj ukážkami šermu
40
Galéria

Ukážky šermiarskych súbojov aj práce sokoliarov uvidia návštevníci Muránskych hradných hier, ktoré sa uskutočnia v sobotu 8. júna od 10:00 na Muránskom hrade pri Muráni v okrese Revúca.

„Zhodou okolností je to termín, kedy sa podľa cirkevného kalendára stavali aj máje. Na hradných hrách sa predstavia sokoliari zo Sokoliarstva Kanát z Rimavskej Soboty a šermiarska skupina Berezun. Pripravené budú aj environmentálne súťaže, ktoré organizujú Lesy SR, odštepný závod Revúca v spolupráci so Správou Národného parku Muránska planina,“ priblížil starosta Muráňa Roman Goldschmidt.

Dodal, že pre návštevníkov bude zabezpečená doprava autobusom z Revúcej o 8:00 a z Muráňa o 8:15. „Ľudí musíme na Veľkú lúku pod hradom vyviezť, alebo tí zdatnejší môžu ísť aj peši. Dôležité je, aby boli všetci na desiatu v hradnom areáli, kde sa celá akcia začne,“ podotkol starosta. Návštevnosť hradných hier podľa jeho slov závisí aj od počasia, očakávajú však minimálne 200 ľudí.

Foto: ilustračné

Muránske hradné dni 2013
40
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM