Viktória Botošová Rôzne

Zber papiera v revúckej škole? Z jedného žiaka budete paf. Neuveriteľné, koľko kíl doniesol!

Tomuto sa hovorí poriadna usilovnosť. V revúckej škole sa konal zber papiera. No a jeden žiak sa postaral o najväčšiu pozornosť. Patrik si jednoducho zaslúži doslova klobúk dole!

Ilustračný obrázok k článku Zber papiera v revúckej škole? Z jedného žiaka budete paf. Neuveriteľné, koľko kíl doniesol!
Zdroj: TASR

Na Hviezdoslavke zachraňovali lesy. S cieľom zvyšovať environmentálne povedomie žiakov realizuje revúcka škola rôzne aktivity. Tak ako každoročne, sa tam aj tento rok uskutočnil jesenný zber papiera na záchranu stromov. Zber prebiehal v dňoch od 28. septembra do 2. októbra.

To, že problematika životného prostredia im nie je ľahostajná a žiakom školy záleží na prírode, svedčí aj fakt úžasné množstvo nazbieraného papiera. „Spolu to bolo 5962 kg. Keďže na záchranu jedného stromu je potrebných približne 125 kg papiera, naši žiaci tak symbolicky zachránili takmer 48 stromov,“ uvádza škola.

Do zberu sa zapojili podľa informácií zo školy všetky triedy. Najviac na záchranu stromov prispeli na 1. stupni žiaci IV. B triedy – 1774 kg, III. A triedy – 779 kg a IV. A triedy – 472 kg. Na 2. stupni boli najusilovnejší žiaci VIII. B triedy – 505 kg, VI. B triedy – 419 kg a žiaci IX. B triedy – 250 kg. „Z jednotlivcov bol najaktívnejší Patrik zo IV. B triedy, ktorý nazbieral 1599 kg. Víťazom blahoželáme a všetkým, ktorí sa do súťaže zapojili ďakujeme,“ dodali v škole na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM