Michaela Mozolányová Krimi

Žena prišla až o 3 000 eur: Tento telefonát sa jej stal osudný!

Kriminalisti evidujú ďalší podvod na dôverčivej dôchodkyni. Babičku (73) obrali o úspory a to takýmto premysleným spôsobom.

Ilustračný obrázok k článku Žena prišla až o 3 000 eur: Tento telefonát sa jej stal osudný!
Zdroj: Webnoviny.sk

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci prečinu podvodu. Podľa informácií od policajnej hovorkyni Márie Faltániovej, zatelefonoval páchateľ na pevnú linku do bytu dôchodkyne (73), na Rožňavskej ulici v Rimavskej Sobote. „Počas hovoru sa predstavil, že je jej blízka rodina a že by si potreboval od nej rýchlo požičať tritisíc eur. Dôchodkyňa s jeho požiadavkou súhlasila a požadovanú sumu odniesla pred budovu Daňového úradu, kde peniaze odovzdala žene, ktorá sa jej predstavila, že je Martinova sekretárka,“ uviedla hovorkyňa. Ako ďalej Faltániová pokračovala, páchatelia podvodným konaním uviedli dôchodkyňu do omylu, začo hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Páchatelia často zneužívajú dobrosrdečnosť dôchodcov a pod rôznymi zámienkami ich pripravujú aj o celoživotné úspory. Polícia upozorňuje občanov, aby nedôverovali neznámym osobám a nepožičiavali im pre akékoľvek dôvody peniaze. „Ak máte podozrenie zo spáchania podvodu, krádeže alebo vás navštívia neznáme podozrivé osoby, neváhajte ihneď kontaktovať políciu na známom čísle 158. Akékoľvek informácie k páchateľom môžu polícii pomôcť zabrániť ďalšej trestnej činnosti,“ dodala Faltániová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM