Eva Viestová Rôzne

Žiaci aj učitelia si užívali teplo v Taliansku

Vďaka projektu Comenius, do ktorého je Základná škola I. B. Zocha zapojená už dlhší čas sa deťom aj učiteľom podarilo opäť vycestovať a spoznať novú krajinu a jej zvyky.

V školskom roku 2010/2011 sa Základná škola Ivana Branislava Zocha stala koordinátorom ďalšieho dvojročného projektu Comenius pod názvom Elements of Science – Lighting up learning across Europe, ktorý je zameraný na prírodné vedy.

V dňoch 28.marca – 1.apríla 2012 sme sa zúčastnili posledného, v poradí už šiesteho nášho vycestovania do zahraničnej školy, tentokrát do talianskeho prímorského mestečka Marina di Carrara. Počas piatich slnečných dní sme mali popri pracovných stretnutiach, hospitáciách na hodinách, či účasti na workshopoch aj možnosť poprechádzať sa po pláži, ochutnať typickú taliansku kuchyňu, na vlastné oči vidieť carrarský mramor, ktorý učaril aj samotnému Michelangelovi. Naši štyria žiaci vo veku 9–12 rokov si zatiaľ užívali čas v talianskych rodinách, pri pizzových večeroch, precvičovali taliansko-slovenskú angličtinu a zisťovali rozdiely v školách.

Z tejto projektovej návštevy sme odchádzali už s myšlienkami na záverečné projektové stretnutie, ktoré sa uskutoční na prelome mája a júna v našej škole, kedy budeme mať možnosť ukázať našim zahraničným priateľom krásy nášho mesta a okolia.

Fotky z tejto návštevy, na ktorých uvidíte aj veľa zaujímavostí, ako šikmú vežu v Pise aj ťažiská mramoru, nájdete vo webovom albume našej školy- https://picasaweb.google.com/…evaTaliansko

info a foto : ZŠ I. B. Zocha

Comenius Zocha Taliansko
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM