Katarína Oravská Rôzne

Žiaci museli zaspievať po slovensky a bez sprievodu: Toto sú víťazi štrnásteho ročníka Romane Gíľa

Na štrnásty ročník speváckej súťaže špeciálnych škôl Romane Gíľa sa tento rok prihlásilo tridsať žiakov. Novinkou bola podmienku, aby deti zaspievali jednu pieseň po slovensky a bez sprievodu, aby vynikol najmä ich hlas. Toto sú víťazi.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci museli zaspievať po slovensky a bez sprievodu: Toto sú víťazi štrnásteho ročníka Romane Gíľa
Zdroj: TASR

Kvalitnú prípravu pedagógov a talentované deti si dnes pochvaľovali porotcovia oblastnej speváckej súťaže špeciálnych škôl Romane Gíľa v Polomke. Ako povedala riaditeľka Špeciálnej základnej školy (ŠZŠ) v Polomke Anna Švidraňová, tento rok dali podmienku, aby deti zaspievali jednu pieseň po slovensky a bez sprievodu, aby vynikol najmä ich hlas.

Na súťaž sa tento rok prihlásilo 30 žiakov ŠZŠ z Polomky, Telgártu, Brezna, Čierneho Balogu, Valaskej a z Revúcej. „Keďže to organizujeme už po 14. raz, stalo sa to tradíciou. Robíme to preto, aby sa deti stretli aj na takomto fóre, aby sa spoznali, ale aj aby ukázali, čo je v nich a porovnali sa s inými školami. Hoci sa už po tretí raz organizuje aj krajská súťaž v Banskej Bystrici, toto už má svoje zázemie,“ povedala Švidraňová.

Porotcovia hodnotili výkony detí v dvoch kategóriách. „Chodíme do Polomky pravidelne a môžem povedať, že tento rok sme mali výnimočne aj kvalitnú prípravu, aj veľa naozaj talentovaných detí. Spievali čisto, kvalitná bola rytmizácia a aj intonácia. Je cítiť, že sa im hodne venujú aj pedagógovia,“ doplnil predseda poroty Drahoslav Kiš zo ŠZŠ v Revúcej.

V kategórii mladších žiakov sa víťazkou stala Radka Pokošová z Telgártu. Porotcovia pri jej výkone ocenili hlas a intonáciu charakteristickú pre región. Medzi staršími žiakmi udelili dve prvé miesta, Andrejovi Horváthovi z Revúcej a Janke Puškovej z Brezna.

Romane Gíľa
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM