Peter Handzuš Rôzne

Zlé počasie väčšine aquaparkov pod Tatrami neškodí

Začiatok leta sa v podtatranskej oblasti, čo sa počasia týka, veľmi nevydaril. To však vôbec neprekáža miestnym aquaparkom, ktoré majú aj napriek zlým poveternostným podmienkam celkom dobrý začiatok sezóny.

„Návštevnosť nášho strediska je približne na rovnakej úrovni ako minulý rok, zaznamenali sme nárast asi o jedno percento. Je to aj napriek nepriaznivému počasiu, aj vďaka tomu, že ľudia v Tatrách v zlom počasí veľmi nemajú čo robiť, tak navštevujú naše stredisko. Máme tu aj krytý areál a vnútorné bazény, čo turistom vyhovuje,“ zdôvodnila brand manažérka Aquacity Poprad, a. s., Lenka Chovancová. Podľa nej zlé počasie skôr pomáha, ako škodí.

V tržbách zaznamenali ešte vyšší nárast, pretože v aquaparku menili ceny. Zvýhodnili rodinné vstupenky, naopak, jednorazové vstupy pre individuálnych návštevníkov sú drahšie. „U nás 45 až 50 percent tvoria Slováci, zhruba 30 až 35 percent sú Poliaci a zvyšok sú Česi, Rusi a iní návštevníci,“ priblížila klientelu Chovancová. Väčšinou si návštevníci kupujú jednorazové vstupy, najväčší záujem je o Thermal packet.

Zlé počasie neprekáža ani prevádzkovateľovi termálneho parku vo Vrbove, okres Poprad. „Tým, že máme termálnu vodu, nemusíme kúpalisko zatvárať, takže máme návštevnosť relatívne dobrú,“ zhodnotila prvú polovicu leta riaditeľka Thermal Parku Vrbov Eva Vraňuchová. Areál kúpaliska je v priemere naplnený zhruba na 30 percent. Aj tu prevažujú jednodňoví návštevníci predovšetkým zo Slovenska.

„Našli si nás už aj zahraniční turisti, predovšetkým Poliaci a Česi, výhodou je, že máme otvorené celoročne,“ doplnila Vraňuchová. Oproti minulému roku sa podľa nej zvýšil počet návštevníkov o zhruba 15 percent, keby však bolo krajšie počasie, nárast by bol ešte vyšší. „Ešte síce stále doznieva kríza, ale cítiť oživenie,“ konštatovala. V zime zaznamenali vo Vrbove dokonca 100-percentný nárast.

Naopak škaredé počasie nepraje mikulášskemu aquaparku, ktorý v júnových mesiacoch zaznamenal extrémny nárast v návštevnosti. „Teraz za júl ešte výsledky nemáme, ale počasie sa pod návštevnosť nášho strediska určite podpíše,“ konštatovala PR manažérka Tatry Mountain Resorts Katarína Šarafínová. Tatralandiu v tomto mesiaci turisti navštevujú skôr na pár hodín ako na celý deň alebo niekoľko dní. „Máme termálnu vodu, ale väčšina atrakcií sa nachádza vonku, takže zlé počasie nám veľmi nevyhovuje,“ vysvetlila Šarafínová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM