Sandra Polovková Rôzne

Zmrzlinová sezóna pomaly končí! Napriek horúcemu letu najlepšia nebola...

V Revúcej máme dve zmrzlinárne, v ktorých si obchodníci aj ľadovú pochúťku vyrábajú. V pizzerii Bátori si môžeme vychutnať zmrzlinu Carte D´or. Robili sme reportáž o tom ako predajcovia hodnotia tohtoročnú sezónu...

Ilustračný obrázok k článku Zmrzlinová sezóna pomaly končí! Napriek horúcemu letu najlepšia nebola...
Foto: Sandra Polovková

Aj keď už začal september, počasie je stále príjemné a nás ešte láka sadnúť si na terasu a vychutnávať si zmrzlinu. V Revúcej máme v ponuke originálne, s tajnou receptúrou, ale aj zmrzlinu so značkou, ktorá zaručuje kvalitu, Carte D´or.

Zmrzlina v pizzerii Bátori sa ujala hneď s prvým slnkom

Najkratšie na trhu pôsobí pizzéria Bátori s ponukou zmrzliny Carte D´or. Cena za jeden kopček je 30 centov. Tento druh zmrzliny si môžeme kúpiť aj v obchodoch, ale predsa len v kornútku chutí inak a Bátori má v ponuke omnoho viac príchutí. Môžeme sa rozhodnúť pre tradičnú čokoládovú s kúskami čokolády, ale aj skúšať. Napríklad tutti – fruti, čokoládovo – kokosovú, či rôznorodé ovocné kombinácie. Podľa čašníčky nám však najviac zachutila čierna ríbezľa. Aj keď je pizzeria mimo hlavného centra Revúcej, väčšina z nás si zmrzlinu z Bátori obľúbila už od prvých lúčov slnka. Pizzeria tak získala nových zákazníkov a znalí kvality si podnik ešte viac obľúbili.

„Rady sa tvoria priebežne celý deň. Počas školského roka, keď idú deti zo škôl a počas leta priebežne počas dňa. Dokonca sa nám stáva, že aj nestíhame,“ povedala obsluhujúca čašníčka.

Žiadna prášková zmrzlina, ale poctivá 40 – ročná práca… Taká je zmrzlina u Talata!

Každý poznáme malú predajňu plnú sladkých dobrôt v obchodnom centre, oproti Coop Jednota. Rovnako ako aj celú rodinu Metohajrovcov, ktorí sa o naše vyberavé jazýčky starajú už štyridsať rokov. Mnohokrát sme už mali možnosť prežiť situáciu, keď jeden zo synov pani predavačky, majiteľky, vymieňa prázdnu nádobu s novou, čerstvo urobenou zmrzlinou. Varenie zmrzliny je v tejto rodine tradíciou. Synovia „prevzali žezlo“ po svojom otcovi a zdarne. U Talata vieme, že dostaneme lahodnú zmrzlinu, ktorá nie je z prášku. Jedna porcia nás vyjde iba 30 centov a podľa majiteľky si vždy obľúbime všetky príchute. Okrem klasickej čokoládovej, vanilkovej, jahodovej, či citrónovej, aj modré nebo alebo žltý melón. Toto leto pani Metohajrová hodnotí priemerne:

„Máme takú strednú sezónu. Jún bol celkom chladný a aj začiatok júla bol premenlivý. Víkendy sú väčšinou tiché, lebo ľudia sa chodia kúpať. Po podporách sa naopak nevieme zastaviť. Sme však šikovní a vždy stíhame. Musíme.“

U Azre je mnoho chutí, aj ľudí

Oproti Autobusovej stanice sídli cukráreň U Azre s terasou. Tá nás láka priamo od hlavnej cesty svojimi červenými slnečníkmi a usmiatymi ľuďmi nad kopčekmi zmrzliny. Podobne ako U Talata zmrzlinu vyrábajú majitelia a rovnako je rodinnou tradíciou. Kopček zmrzliny tu stoji 40 centov a na výber máme všakovaké chute. Klasickú čokoládovú, vanilkovú, citrónovú, ale aj zmrzliny inšpirované obľúbenými sladkosťami. Môžeme si tak vybrať napríklad Bounty, či Kinder alebo sa osviežiť ovocnými zmrzlinami s príchuťou aj netradičného ovocia.

„Ľudí máme tak priemerne. Vždy dokážeme stíhať a netvoria sa príliš dlhé rady. Najviac zákazníkov máme poobede, po tretej hodine a denne predáme určite viac ako sto kopčekov. Najviac asi predávame klasické príchute, čokoládovú, citrónovú, punčovú. Ľudia si však obľúbili aj netradičné zmrzliny a vyhľadávajú ich,“ vysvetlila predavačka U Azre.

Zmrzlinová sezóna pomaly končí! Napriek horúcemu letnému počasiu to v Revúcej na
3
Galéria
Foto: Sandra Polovková / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM