Peter Simon Krimi

Známe preteky sa neobišli bez nehody: Automobil v Dobšinej vletel medzi divákov!

V poradí 14. ročník prestížnej Rally Dobšinská zima sa nezaobišiel bez nešťastia. Jednej z jazdcov vozidlom vletel medzi divákov. Na pomoc privolaná záchranka!

Ilustračný obrázok k článku Známe preteky sa neobišli bez nehody: Automobil v Dobšinej vletel medzi divákov!
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ak informoval hovorca krajskej polície Alexander Szabó, dňa 6. februára 2016 pri motoristickej akcii „Dobšinská zima 2016“ evidujú policaji udalosť, pri ktorej po vyjdení súťažného vozidla z vyznačenej trate počas rýchlostnej skúšky došlo ku kolízii vozidla s divákmi. “ Zhodou náhod došlo v jednej z technických pasáži trate k problému u vozidla štartového čísla 28 Honda Civic. Vozidlo po predchádzajúcej ostrej pravotočivej zákrute malo pokračovať priamym cca 80 m úsekom, žiaľ pred ním vybočilo z trate z dôvodu technickej poruchy a cez vypáskovaný priestor narazilo do dreveného oplotenia (ohrady), kde sa nachádzalo niekoľko divákov,“ informujú organizátori podujatia.

„Pri tejto kolízii došlo k zraneniu dvoch divákov, jeden ľahko a druhý ťažko. Skutok prešeturjú policajti Obvodného oddelenia PZ Dobšiná ako prečin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti ako aj miera zavinenia sú predmetom vyšetrovania,“ dodal Szabó.

Preteky boli okamžite prerušené a na pomoc vyrazili členovia záchranky. Boris Chmel, hovorca záchranárov nám prezradil, že sa jednalo o dve zranenia, kde bola nutné ošetrenie a následný prevoz do rožňavskej nemocnice. „Jednalo sa o zranenia 60-ročného muža, ktorý mal otvorenú ranu hornej končatiny a ošetrenie 58-ročnej ženy, ktorá mala zlomeninu dolej končatiny. Po ošetrení na mieste ich následne transportovali do nemocnice v Rožňave,“ spresnil informácie Chmel.

Nepríjemné zranenia

Organizátorom podujatia nebolo všetko jedno. “ Po ukončení súťaže sme sa ihneď kontaktovali so zranenými divákmi, ktorí už boli po ošetrení v domácom prostredí. Podľa dostupných informácii sa v jednom prípade jedná o narazené dolné končatiny s jednou zlomeninou ľavej ihlice a v druhom prípade o malé tržné poranenie na ruke. Veľmi nás mrzí skutočnosť, ktorá sa stala. Aj napriek dôkladnému zabezpečeniu súťaže, ktorá bola organizovaná na základe pripravených Zvláštnych ustanovení a ich Vykonávacích nariadení, ale hlavne podľa Bezpečnostného plánu, dokumentu, ktorý bol na túto súťaž taktiež dôkladne vypracovaný, sme sa nevyvarovali takejto mimoriadnej udalosti,“ informuje organizačný tím pretekov.

Incident by na danom mieste nepredpokladali

Organizátori podujatia sa ospravedlňujú dotknutým divákom a sú s nimi v dennom kontakte. “ Zhodou okolností sa jedná o veľkých priaznivcov tohto športu a na základe aj ich vyjadrení, ktoré nám poskytli, by nikdy nepredpokladali, že v priestore, v ktorom sa nachádzali, by mohlo dôjsť k takémuto stretu. Žiaľ stalo sa, nechceme sa vyhovárať, naopak je to veľké ponaučenie pre nás pri prípravách ďalších motoristických podujatí, ktoré v Dobšinej pre automobilových jazdcov a fanúšikov pripravujeme,“ informuje organizačný tím Dobšinskej zimy.

Môže vás zaujímať: Počas preteku v Dobšinej skolaboval automobilový jazdec: Na mieste zasahoval vrtuľník!

Video: Stanislav Hronec

Dobšinská zima 2016 - AUTOM VLETEL DO DIVÁKOV!
1
Galéria
Obrazom: Dobšinská zima 2016 - AUTOM VLETEL DO DIVÁKOV!
2
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM