Eva Viestová Samospráva

Zochovci sa venujú tenisu už 13 rokov

V telocvični Základnej školy I.B. Zocha sa už trinásty rok stretávajú mladí tenisti z Revúcej a blízkeho okolia všetkých vekových kategórií.

Ilustračný obrázok k článku Zochovci sa venujú tenisu už 13 rokov
Foto: Eva Viestová

A tak, keď Ministerstvo školstva a Slovenský tenisový zväz zaviedli do základných škôl na I. stupeň projekt pod názvom Tenis do škôl, bolo prirodzené, že sa do tohto projektu zapojila aj ZŠ I.B. Zocha ako jedna z z prvých v našom kraji.

Možnosť naučiť sa základy tenisu tak dostali aj žiaci, ktorí s ním doteraz neprišli do kontaktu. Pod vedením licenčného trénera STZ si žiaci druhého, tretieho a štvrtého ročníka osvojujú tenisové zručnosti, základy úderov (forhend, bekhend, podanie, return), koordináciu, pravidlá tenisu a formujú svoje vôľové vlastnosti a charakter.

Tí najšikovnejší majú možnosť napredovať v popoludňajších hodinách v rámci krúžku tenis pri CVČ (predtým školské športové stredisko v tenise) v zdokonaľovaní svojej hry.

Šport je pre deti a ich rozvoj veľmi dôležitý, a preto je dobré, že sa v ZŠ I.B. Zocha spolu s 1. TK Revúca snažia vytvoriť čo najlepšie podmienky pre jeden z najpopulárnejších športov nielen na Slovensku, ale aj v celosvetovom meradle.

info a foto: ZŠ I.B.Zocha

Tenis ZŠ I.B.Zocha
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM