Eva Viestová Rôzne

ZŠ I.B.Zocha v celoslovenskom projekte Krok za krokom k lesu

Národné lesnícke centrum v spolupráci s partnermi pripravilo projekt Krok za krokom smerom k lesu! Cieľom projektu je podporiť výchovu mladej generácie zameranú na environmentálne správny prístup k lesu a životnému prostrediu. Projekt je určený pre ž

Žiaci VIII.B zo ZŠ I.B.Zocha v spolupráci s OZ Lesy SR Revúca pod vedením Mgr. Ivety Špaldovej a Ing. Evy Vavrekovej sa do tohto projektu zapojili ako jeden z 22 kolektívov z celého Slovenska. Projekt prebieha formou stretnutí, kde sa v úvode žiaci oboznámia s konkrétnymi témami, potom sa zadajú úlohy a sa ide na celý deň do terénu, kde žiaci vykonávajú rôzne merania, pozorovania a pokusy. [color=#3333ff]Tu je „denníček žiakov“ z tretieho stretnutia v piatok 23.3.2012 Tretie stretnutie- Muránska planina, Veľká lúka Les má špecifické psychicko- estetické účinky na človeka, vytvorené kombináciou svetla a tieňa, farbami, tvarmi, vôňou, mikroklímou, zvukmi, a pod. Voľný čas strávený v lese umožňuje jednotlivcovi premýšľať o hodnotách života, na ktoré počas plnenia každodenných úloh nemá čas. Aj my žiaci sme sa o tom presvedčili nádhernou pracovnou vychádzkou na Muránsku planinu.
Bolo to už tretie stretnutie v rámci projektu, ktorý nás ohromne zaujal. Pracovníci zaoberajúci sa lesnou pedagogikou nás ohromili názornými ukážkami, ktoré demonštrovali funkciu lesa. Ukázali nám napríklad proces filtrácie vody v prírode. Pripravili nám aj množstvo zaujímavých úloh, ktoré musíme vyriešiť do ďalšieho stretnutia – napríklad vypočítať zo snehu odobratého z presne určenej plochy, aká hladina vody by z tohto snehu zaliala Veľkú lúku. Dúfame, že sa nám to podarí a s výsledkami sa pochválime nabudúce. Dosť sme sa čudovali, lebo sme ani netušili, že lesníci vychovávajú deti. Mysleli sme si, že vychovávajú stromčeky a deti nechávajú učiteľom. Zamilovali sme sa do tohto projektu a tešíme sa na ďalšie stretnutia.

Rozsiahlu fotogalériu nájdete kliknutím na https://picasaweb.google.com/…rokZaKrokom4.

foto : ZŠ I.B.Zocha

KrokzakrokomLesyZocha
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM