Monika Obrtalová Rôzne

Župa sa buchla po vrecku: Ďalších 33 km nových ciest

Banskobystrický samosprávny kraj v roku 2010 a 2011 rozbehol osem projektov vďaka ktorým sa zmodernizuje 144 kilometrov ciest II. a III. triedy. Jedným z takýto projektov je aj rekonštrukcia takmer 33 km ciest v meste a okrese Lučenec.

Ilustračný obrázok k článku Župa sa buchla po vrecku: Ďalších 33 km nových ciest
Foto: Eva Viestová

„Tento projekt zabezpečí komfortnejšiu dopravnú obslužnosť do obcí v južnej časti okresu Lučenec. Zvýši sa bezpečnosť premávky, odstránia sa nežiaduce vplyvy na životné prostredie. A čo je najdôležitejšie, vybudovaním tohto kruhového objazdu sa odstráni kritická nehodová lokalita,” povedal riaditeľ Úradu BBSK Štefan Šulek počas stredajšieho slávnostného odovzdávania.

[blockquote]Projekt bol realizovaný spoločnosťou Strabag a financovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, štátneho rozpočtu a rozpočtu BBSK. Celkovo sa preinvestovalo viac ako 4 milióny eur. „Som nesmierne rád, že sa toto dielo podarilo vybudovať. Že vedenie BBSK vypočulo prosbu obyvateľov nášho regiónu a pomohlo pri riešení zložitej dopravnej situácie, ktorá tu bola,” poznamenal poslanec župy a prednosta Obvodného úradu v Lučenci Branislav Hámorník. Na financovaní rekonštrukcie sa podieľalo aj mesto Lučenec. [/blockquote] Preinvestovali takmer 260-tisíc eur. Podarilo sa opraviť niektoré komunikácie, chodníky, vybudovala sa autobusová zastávka, vstupy do bytových domov, nové kontajnerové stanovište, upravila sa zeleň a spevnila plocha pred mestskou tržnicou a zrealizovala sa výmena časti verejného osvetlenia. „Mnohí si dnes vydýchneme, pretože nákladná a tranzitná doprava už nebude chodiť po komunikáciách v tesnej blízkosti domov a bytov ako tomu bolo počas výstavby,” doplnila primátorka mesta Lučenec Alexandra Pivková.

bystrica24.sk/Úrad BBSK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM