Eva Viestová Správy

OBRAZOM: Víkend v Revúcej patril nielen koňom

Počas uplynulého víkendu sa v Revúcej konal už 14. ročník Jazdy svätého Huberta. Tento rok sa k tomu pridružili aj 1. jesenné slávnosti poľovníkov, rybárov a včelárov a aj oslavy 20. výročia vzniku Mestských lesov v Revúcej.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Víkend v Revúcej patril nielen koňom
Foto: Eva Viestová

Akciu si nenechalo ujsť množstvo Revúčanov, keďže aktivity podobného druhu v Revúcej dlhodobo absentujú.

Osláv sa zúčastnilo mnoho vzácnych pozvaných hostí, ale snáď najvzácnejším hosťom bol veľvyslanec Indie, ktorý bol od piatku na návšteve v našom regióne na pozvanie primátorky Revúcej.

Najviac si to užili detičky

Najväčšiu radosť mali z akcie jednoznačne deťúrence, ktoré si mohli vybrať z množstva aktivít, ktoré boli pre nich pripravené a tiež vidieť zaujímavé prezentácie poľovníkov, rybárov aj včelárov.

Počas celej akcie prebiehal aj kultúrny program, v ktorom vystúpili napr. dychová hudba Gemerčanka, detský folklórny súbor Lykovček či deti z miestnych materských a základných škôl. Takisto prebiehala aj súťaž vo varení guláša a iných dobrôt.

Hubertova jazda začala sprievodom po meste. Potom prebehlo slávnostné dekorovanie jazdcov, aby sa mohli odobrať na súťažné disciplíny do Mokrej Lúky.

Veľvyslancovi Indie sa v Revúcej veľmi páčilo

Nenechali sme si ujsť aj možnosť trochu vyspovedať indického veľvyslanca Rajivu Misru, ktorému sa akcia tiež veľmi páčila. A nielen akcia, ale aj Revúca a okolie predčili jeho predstavy.

„Na Slovensku mi chýba domovina, tak ako každému, kto žije v zahraničí. Moja rodina a ja máme ale veľmi radi Slovensko, máme tu veľa priateľov, máme radi slovenské jedlá aj Bratislavu“, povedal Misra.

Na otázku, či vidí možnosti spolupráce medzi naším regiónom a Indiou odpovedal: „Čo môžete ponúknuť je banícky priemysel, ktorý je veľmi zaujímavý, taktiež lesníctvo a produkty z dreva, ale aj turizmus“.

Akcia v meste sa mu páčila, pretože bola dobre zorganizovaná, nebola až taká formálna, takže sa ľudia mohli na nej dobre zabaviť. Potešil ho záujem rodín s deťmi, ktoré mohli spoznať bohatstvo nášho okolia.

POZRITE SI NAŠE FOTO A VIDEO Z HUBERTOVEJ JAZDY 2013.

Video z minulého roka si pozrite TU.

Hubertova jazda 2013
40
Galéria
Foto: Eva Viestová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM