Jakub Forgács Správy

Záchrana gymnázia v Revúcej. Ministerstvo mu prispeje 20 000 eur

Pre nízky počet študentov mu hrozí zlúčenie, ministerstvo sa preto rozhodlo konať. Na čo získa revúcke gymnázium finančné prostriedky?

Ilustračný obrázok k článku Záchrana gymnázia v Revúcej. Ministerstvo mu prispeje 20 000 eur
Zdroj: TASR

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR (MŠVVŠ) prispeje na podporu činnosti Prvého slovenského literárneho gymnázia (PSLG) v Revúcej dodatočnými finančnými prostriedkami vo výške 20 000 eur. Tomu totiž hrozí pre nízky počet študentov zlúčenie s iným gymnáziom. Informoval o tom rezort školstva.

„Ide o financie nevyhnutné na preklenutie obdobia potrebného na riešenie situácie, ktorá vznikla poklesom počtu žiakov,“ uviedlo ministerstvo. Riešenie vidí aj v reorganizácii, ktorá by podľa neho dôstojným spôsobom zabezpečila zachovanie tradície PSLG v Revúcej.

Budúcnosť PSLG v Revúcej je neistá. Jeho zriaďovateľ, Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja, totiž uvažuje o jeho zlúčení s druhou vzdelávacou inštitúciou v meste, s Gymnáziom Martina Kukučína. Podľa predsedu Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Milana Uhríka je dôvodom na tento zámer nízky počet detí, ktoré školu navštevujú.

Pozrite si v našetj fotogalérii, ako vyzerala nedávna návšteva ministra Maďariča na revúckom gymnáziu!

Čítajte tiež:

Neistá budúcnosť Prvého slovenského literárneho gymnázia. O čom uvažuje BBSK?

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Minister Maďarič navštívil gymnázium v Revúcej
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM